luni, 29 iunie 2015

Pregatirea pentru examenul auto, proba practica

Proba practica a examenului auto reprezinta, probabil, cel mai mare hop pe care trebuie sa il depaseasca orice candidat pentru a obtine permisul de conducere.

Vorbim, deci, despre un segment dificil al examenului si pentru simplul fapt ca toate miscarile celui care sustine aceasta proba sunt observate cu mare atentie de catre un examinator. In acest caz, un politist, deloc influentabil si intotdeauna pregatit pentru a sanctiona greselile pe care le comiteti in trafic.

Unele greseli sunt mai mici, in timp ce altele pot conduce la picarea examenului drpciv. Majoritatea lucrurilor pe care trebuie sa le stapaneasca un candidat pot fi gasite cu usurinta in Codul Rutier. Edrept ca proba practica mai tine si de indemanare, uneori poate si de talentul fiecaruia la volan, insa acesta devine complet inutil in momentul in care nu cunoasteti regulile de circulatie. Sau, spre exemplu, atunci cand nu interpretati in mod corect indicatoarele intalnite in cale.In opinia multora, Codul Rutier mai trebuie parcurs cel putin o data inaintea probei practice.

Tocmai in ideea de a avea toate informatiile proaspat intiparite in minte.Circulatia in conditii speciala poate fi trecuta cu vederea de unii examinatori. Pana si partea de mecanica nu este atat de importanta in unele situatii. Conteaza enorm de mult sa puteti distinge indicatoarele rutiere si, mai important, sa stiti semnificatia fiecaruia in parte. Acestea trebuiesc stapanite la perfectie de candidati, cu atat mai mult cu cat, in trafic, veti fi supus multor situatii mai mult sau mai putin inedite.

Stresul nu trebuie sa isi puna amprenta asupra candidatilor, in conditiile in care examinatorii, desi severi, nu isi propun in mod neaparat sa va intimideze pentru a va face sa gresiti. Calmul ar trebui sa va caracterizeze pe intreg traseul. Traseu pe care, oricum, l-ati parcurs cel putin o data in prealabil alaturi de instructorul auto.

Este recomandat, de asemenea, ca inainte de examenul de conducere sa evitati pe cat posibil consumul de bauturi alcoolice, bauturi bogate in cofeina sau diverse medicamente ce va pot afecta psihicul. In prealabil, trebuie sa luati legatura cu instructorul auto pentru fi siguri ca in ziuaurmatoare masina pe care ati facut scoala de soferi este disponibila pentru a sustine proba practica a examenului de conducere.

Persoanele mai emotive din fire se pot destinde fara niciun fel de probleme ascultand un discurs motivational. Sau pur si simplu muzica, daca aceasta le relaxeaza intr-atat incat sa intre in starea de zen necesara pentru a face fata cu brio orasului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu